Meniu Închide

Lacuri și cascade

Lacuri, cascade, iazuri și cursuri de apă

Apache Gardens realizează cascade, cursuri de apă, iazuri și lacuri artificiale de la stadiul de design, care simulează aspectul final al detaliului de apă și până la proiectarea și realizarea propriu-zisă a instalaţiilor necesare. Pe lângă detaliile de apă exterioare (lacuri de grădină, cascade, iazuri), Apache Gardens proiectează și realizează de asemenea lacuri și fântâni arteziene de interior.

În vederea realizării instalaţiilor pentru cascade, cursuri de apă, iazuri și lacuri artificiale, Apache Gardens folosește pompe și instalaţii care recirculă apa, o filtrează pentru o mai bună igienă și facilitează golirea în vederea curăţării și menţinerii.

Apache Gardens amenajează cascade și fântâni în grădini sau la interior în funcţie de gustul și dorinţele dumneavoastră, dar și de locul în care doriţi să amenajaţi detaliul de apă. Pentru amenajarea unei cascade într-o zonă de birouri, de exemplu, se pot folosi materiale moderne (marmură, piatră, metal), care să confere instalaţiei un aspect corporate. Pentru grădina în care vă relaxaţi însă, este de dorit un ambient cât mai natural, obţinut din îmbinarea creativă a elementelor componente (pietre, plante, lemn) și mascarea perfectă a instalaţiilor de apă.

Amenajare de iazuri ornamentale

Iazul este un caz aparte în știinţa și arta realizării detaliilor de apă artificiale. Iazurile pot fi amenajate divers, în combinaţie cu mici cascade sau izvoare artificiale, bordate de plante și pietre sau decorate cu elemente prefabricate și uneori traversate de poduri de lemn. Amenajarea iazurilor este o muncă ce presupune însă, pe lângă creativitate și cunoașterea materialelor care se pretează construirii și a plantelor care agreează vecinătatea apei, și solide cunoștinţe inginerești. Instalaţiile trebuie bine realizate – de funcţionarea acestora și de corectitudinea instalării depinde întreţinerea ulterioară a iazului.

Pe lângă complexitatea lucrărilor iniţiale de amenajare, iazurile necesită o întreţinere specială. Este foarte important ca lucrarea de amenajare să fie executată corect, pentru ca întreţinerea să poată fi făcută cu o oarecare ușurinţă.

Amenajare de cascade de gradina si cascade de interior

Cascadele sunt detalii de apă spectaculoase, care dau oricărui spaţiu un aspect deosebit. Cascadele de exterior, ca și cascadele de interior, necesită o proiectare meticuloasă pentru că, o dată finalizată lucrarea, orice modificare se realizează cu mare greutate și cheltuieli suplimentare semnificative.

Astfel, sunt câţiva factori care trebuie luaţi în calcul de la început. Dimensiunea și forma terenului contează, pentru că o cascadă mare într-un spaţiu mic este inadecvată – umezeală mare, zgomot neplăcut, în vreme ce o cascadă prea mică într-un spaţiu mare poate trece neobservată. Este importantă și toleranţa dumneavoastră la zgomot – trebuie să ţineţi cont de faptul că apa circulă permanent într-o cascadă și că sunetul apei este constant și continuu. Costurile sunt alt aspect: o cascadă mare este costisitor de întreţinut, în vreme ce o cascadă mică nu este atât de pretenţioasă.

Fiecare lucrare ne reprezintă, deci trebuie să se apropie de perfecţiune!

Fântâni arteziene, statuete și alte elemente de decor

Adăugând fântâni arteziene în spaţiul pe care doriţi să-l decoraţi veţi înviora atmosfera, care devine proaspată, iar susurul apei poate avea un efect liniștitor. Designul și dimensiunea fântânilor arteziene sau al statuetelor trebuie alese în funcţie de spaţiul decorat, astfel încât să se armonizeze cu acesta.

Apache Gardens montează fântâni arteziene și statuete, precum și alte elemente decorative din piatră sau alte materiale, iar dacă doriţi ca fântâna arteziană sau statueta care vă decorează spaţiul ales să fie unicat, Apache Gardens are atât creativitatea, cât și experienţa necesare.