Meniu Închide

Sisteme de irigații

IRIGAȚII APACHE GARDENS

Apache Gardens Instalaţii automatizate de irigare – sisteme de irigaţii parcuri și grădini

Fără apă, grădina nu poate fi întreţinută. Dacă sunt udate sporadic și insuficient, plantele din grădină se usucă și mor, iar aspectul gazonului devine din ce în ce mai tern și toată grădina se îngălbenește și se usucă, fie pe alocuri, fie în totalitate.

Trăim în epoca timpului prea puţin, astfel încât îngrijirea grădinii devine o problemă care trebuie rezolvată automat, așadar avem la dispoziţie soluţia de a instala sisteme de irigaţii.

Apache Gardens montează sisteme de irigare Rainbird, Irritrol și Hunter, cele mai cunoscute și apreciate de specialiștii în domeniul amenajării grădinilor. Montarea de sisteme de irigare nu ţine cont de anotimp, așadar ne puteţi chema oricând.

O instalaţie completă de irigare pentru udare automată pentru un teren de 1000 de metri pătraţi se face în mai puţin de o săptămână, astfel încât udarea automată a grădinii dumneavoastră poate începe foarte rapid.

Sfaturi utile

Instalații automatizate de irigare – sisteme de irigații parcuri și grădini

Udatul grădinii este o știință (aproape) exactă. Chiar dacă ai instalat un sistem de irigații, nu ești scutit de planificarea orelor potrivite pentru udat grădina, trebuie să te adaptezi la condițiile climatice (care adesea reușesc să te ia prin surprindere, chiar dacă ai grijă să consulți timpul probabil cu regularitate) și tot așa.

Prin urmare, ne-am gândit să-ți dăm câteva sfaturi utile pentru udatul grădinii, pentru că un sistem de irigații care își face treaba, ajutat de câteva secrete de-ale grădinăritului, te scutește de multe probleme și îți păstrează plantele mulțumite, verzi și frumoase.

Despre sisteme de irigații în general

Ai nevoie de un sistem oarecare de irigații, care să-ți automatizeze măcar parțial această operațiune, în mod special dacă ai plante iubitoare de apă și grădină mare. Fie că folosești un furtun perforat, fie că preferi soluția ideală, adică un sistem de irigații corect poziționat și planificat de specialiști (adică de Apache Gardens!), sistemul de irigații este necesar. Trebuința pentru instalarea unui sistem de irigații a crescut mai ales de când avem veri extrem de sărace în precipitații – în 2012 a plouat doar de două ori în zona Bucureștiului, toată vara!

Pont: cumpără prize programabile, care pot fi setate să alimenteze electric și astfel să activeze sistemul de irigații la ore fixe și să se oprească după un interval prestabilit. În acest fel poți uda grădina cu regularitate, chiar dacă nu ești acolo (ceea ce e extrem de util pentru cei care au casă de vacanță sau își petrec weekendurile la țară). Aceste prize se găsesc la orice magazin de bricolaj.

Dimineața sau seara. Plantele nu trebuie stropite cu apă atunci când soarele este puternic, pentru că li se ard frunzele și apa nici nu apucă să ajungă la rădăcină.

Nici prea multă (se îneacă ființele pământului, cele care aerează solul și nici plantele nu se simt prea bine), dar nici prea puțină, pentru că în situația asta rădăcinile nu sunt încurajate să crească, iar rădăcinile mici, de suprafață, dau plante amărâte, cu frunze puține și abia câteva flori și fructe.

Înfigi un deget în el și vezi până unde intră. Dacă intră prima falangă, nu e bine, mai trebuie apă.

Mai trebuie să afli și cât de repede se scurge apa; dacă se scurge prea repede, trebuie să uzi mai des. Dacă se scurge greu, trebuie să uzi cu o cantitate mai mică de apă, să nu riști să sufoci rădăcinile. Sapă așadar câte o groapă cam cât o găleată de lată și de adâncă din loc în loc în grădină, umple-o cu apă și cronometrează în cât timp se golește complet. În felul ăsta ai să vezi exact în ce parte a grădinii apa e înghițită cu lăcomie și unde poți uda mai puțin.
Atenție!

Nu lucra niciodată pământul dacă mustește de apă, din cauză că se poate usca și întări foarte tare, ceea ce nu permite plantelor și rădăcinilor să crească.

Succes cu irigațiile și, nu uita: dacă ai nevoie de ajutor, ne poți suna oricând la 0724.100.117 și venim repede și cu plăcere să-ți punem la punct grădina, de la sisteme de irigații la întreținere.